lees online
Logo Trias Kinderopvang - waar kinderen zich thuis voelen
  September 2016

Bedankt pedagogisch medewerkers!

Iedere derde donderdag in september vieren we de dag van de pedagogisch medewerker.

Die dag ontvangen alle medewerkers traditiegetrouw van ons een kleine attentie ter waardering. En hoewel het gaat om een kleine attentie is de waardering heel groot.

Wij beseffen als geen ander dat onze pedagogisch medewerkers het hart van onze organisatie vormen. Samen met de kinderen maken zij elke dag tot iets bijzonders. Zij zijn het die de kinderen een gevoel van welkom geven, die kinderen inspireren, stimuleren en motiveren.

Graag willen we alle pedagogisch medewerkers van Trias Kinderopvang dan ook bedanken voor hun inzet en liefdevolle zorg voor de kinderen.

Jullie zijn geweldig!

Andrea, Rosanne en Gritte
Directie

» In deze nieuwsbrief:

De volgende nieuwsbrief verschijnt eind december.

Nieuw systeem voor planning en facturatie

Met ingang van 1 oktober gaan wij officieel over naar een nieuw systeem voor de planning en facturatie (KDVNET).

Binnen dit systeem kunt u als ouder zelf online zaken regelen met betrekking tot de kinderopvang. Zoals het aanvragen van extra- of ruildagen en het afmelden (bijvoorbeeld bij ziekte of vakantie).

U ontvangt op korte termijn een mail met het verzoek een ouder login aan te maken.

Oog voor interactie

Elf pedagogisch medewerkers van de BSO's en KDV's volgen op dit moment de cursus Oog voor interactie, taal- en interactievaardigheden, via JMU trainingen.

Vijf pedagogische vaardigheden komen hierbij aan bod die de pedagogisch medewerkers direct toe kunnen passen op de groepen.

 1. Sensitieve responsiviteit:
  ze hebben oog voor de signalen van kinderen en spelen hier op in. Hierbij dragen de pedagogisch medewerkers bij aan het vertrouwen in de ander en het zelfvertrouwen van het kind. Dit begint met het kijken naar kinderen, te zien wat ze nodig hebben en hier op in spelen.
 2. Respect voor autonomie:
  je mag zijn wie je bent. De pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen waar nodig maar laten ze ook vrij om dingen zelf te ontdekken. Ze geven daarbij complimenten, moedigen aan en steunen de kinderen.
 3. Structureren en grenzen stellen:
  door consequent en respectvol grenzen te stellen aan het gedrag van kinderen, weten kinderen wat je van hen verwacht en wat wel en niet mag. De pedagogisch medewerkers geven daarbij bijvoorbeeld zelf het goede voorbeeld, herhalen de regels en noemen gewenst gedrag.
 4. Informatie en uitleg geven:
  de pedagogisch medewerkers passen hun taalgebruik af op de mogelijkheden van het kind. Daarnaast bevorderen ze de positieve interacties tussen kinderen onderling.
 5. Ontwikkelingsstimulering:
  de pedagogisch medewerkers volgen het kind in zijn ontwikkeling en sluiten aan bij de behoeften en interesses van het kind.

Verhoging kinderopvangtoeslag 2017

Goed nieuws: In 2017 gaat de kinderopvangtoeslag omhoog. Er komt 200 miljoen euro extra beschikbaar voor kinderopvang wat betekent dat voortaan alle ouders minimaal een derde van de kosten van kinderopvang vergoed krijgen. Bijna elke ouder met kinderen in de opvang gaat er in 2017 financieel op vooruit, zowel bij het eerste als het tweede kind. De investering heeft vooral een gunstig effect voor midden- en hoge inkomens en kan variëren tussen enkele tientjes tot ruim 900 euro per jaar. Naast de extra kinderopvangtoeslag worden ook de maximaal te vergoeden uurprijzen met 2,5 % verhoogd.

Ruildagen

Wanneer u een opvangdag van uw kind niet gebruikt heeft dan mag u deze ruilen voor een andere dag binnen een termijn van 2 maanden. Dit is een service (en geen recht) vanuit Trias Kinderopvang en kan alleen uitgevoerd worden als de groepsgrootte dit toestaat. We zijn hiervoor gebonden aan regels met betrekking tot aantal kinderen in een ruimte en leidster-kindratio.

De afgelopen jaren was het over het algemeen meestal mogelijk om een dag te ruilen. Nu de groepen weer voller worden (met name bij de kinderdagverblijven) is het steeds moeilijker aan alle verzoeken te voldoen. Het is geen onwil vanuit Trias Kinderopvang maar helaas organisatorisch steeds moeilijker te realiseren.
Wij vragen uw begrip hiervoor.

Dag van de Duurzaamheid

Op maandag 10 oktober vindt de Dag van de Duurzaamheid wederom plaats. In heel Nederland vinden duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.

Doel is om samen te laten zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is.

Meer informatie kunt u vinden op de website dagvandeduurzaamheid.nl.

Edith in 't Wild

Het is alweer september, wat een rare zomer hebben we gehad. Voor de tuinders was het best een lastig jaar, het was soms heel warm en droog en vervolgens viel er heel veel water. Sommige tuinders hadden een hele slechte aardappeloogst,maar bij Vrouw Holle, het Lentepark en de Kleine Wereld hadden we een prachtoogst. Vol verwondering keken de kinderen in de aardappelzak. Daar hadden we in het voorjaar drie kleine pootaardappeltjes in gedaan, en nu kwamen er heel veel mooie aardappeltjes uit. De aardappeltjes bungelden aan van die lange wortels aan de moederplant!

Ook de moestuinbakken bij de Toren en de Overkant
hadden tomaatjes, bietjes, komkommer en sierkalebassen. We zijn ook heerlijk met de kinderen op pad geweest. Met de BSO zijn we op spinnenjacht geweest. Wat zitten er veel kruisspinnen in het park! Dat het een kruisspin was dat hebben we gezien op onze zoekkaart. Ook met de verrekijkers eendjes, meerkoeten en een aalscholver gespot. Met het mooie weer kwamen we vlinders, bijen en hommels tegen op de bloemen.

Straks is het weer tijd om bollen te planten dus dat gaan we zeker doen. Van de uitgebloeide bloemen verzamelen we de dorre bloemen, hier zitten heel veel zaadjes in. Die kunnen we komend voorjaar weer gebruiken om bloemen voor te zaaien. Ook de paddenstoelen schieten straks weer uit de grond, ieder jaargetijde heeft zijn charmes. We hebben een prachtige nazomer en straks gaan we genieten van de mooie kleuren en vruchten van de herfst.

Nationale Fairtrade week

De Nationale Fairtrade week vindt plaats van 29 oktober t/m 6 november. Uiteraard besteden we bij Trias Kinderopvang op al onze locaties aandacht hieraan.

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.

Meer informatie over Fairtrade en wat u eraan kunt doen, kunt u vinden op de nieuwe site teylingenfairtrade.nl.

Trias on the Move

De Trias on the Move weken komen er weer aan en dit keer de hele maand oktober.

Voldoende beweging helpt je kind een gezond gewicht te houden. Per dag heeft je kind minimaal 1 uur matige tot intensieve beweging nodig. Dat wil zeggen: dat hij er moe van wordt. Dat hoeft niet alleen maar sport te zijn, ook rennen, fietsen, stoeien, klimmen, voetballen en skeeleren valt hieronder.

Daarbij is het goed als je kind minimaal 2 keer per week gymt of sport. Tijdens de gym of sportles krijgt je kind kracht-, lenigheid- en coördinatieoefeningen. Dit zorgt voor het verbeteren of handhaven van de lichamelijke fitheid van je kind.

Extra leuke (beweeg)activiteiten in de maand oktober en zeker ook in de Herfstvakantie.

Het egeltjesproject

Vanaf dinsdag 1 november start op al onze locaties het 'Egeltjesproject'. Met dit natuurproject willen we kinderen meer informatie geven over egels, maar ook hoe je met een egel om moet gaan. Egels komen regelmatig voor in achtertuinen en helaas geven mensen egels soms verkeerd eten waardoor ze ziek kunnen worden.

Het is ook leuk om een huis voor egels te maken, deze kun je in de achtertuin zetten. Ook worden er nog weleens egels gevonden langs de weg. Wat moet je doen? Wie moet je bellen? Met dit project leren we hoe we de egels het beste kunnen helpen.

De projectmap op de locaties bevat achtergrondinformatie en knutseltips. Neemt u gerust eens een kijkje in de map.

Oproepje

Wij verzamelen graag laarzen voor op de groep zodat we ook tijdens regenachtige dagen makkelijk naar buiten kunnen. Heeft u nog laarzen liggen die te klein zijn geworden voor uw kinderen? Bij ons op de locaties zijn ze van harte welkom!

PeuterClub Sassenheim

Het schooljaar is weer begonnen dus Floor en Gerdy komen weer bij alle basisscholen langs met de PeuterClub. De PeuterClub was woensdag 7 september op bezoek bij OBS het Bolwerk.

We hebben het kabouterpad gelopen in deze geweldig mooie achter-speelplaats.

De struiken, bloemen, zandpaadjes en trapjes waren voor de peuters een feestje.

De kabouters met kaartjes erop, waren overal verstopt en de peuters waren nieuwsgierig naar de opdrachten. De kinderen hebben spinnen in hun web bekeken, bloemen geroken, honing geproefd, houtjes gesprokkeld, versje over Hompeltje en Pompeltje geleerd en gevlogen als vogels.
Kortom een geslaagde ochtend voor de peuters.

De PeuterClub kalender 2016/2017:
Datum   Activiteit Locatie Basisschool
Vrijdagochtend 7 oktober 2016  PeuterYoga De Springplank
Woensdagochtend 2 november 2016  PeuterSpel: Herfst De Rank
Woensdagochtend 23 november 2016  PeuterDans en Muziek De Kinderburg
Woensdagochtend 14 december 2016  PeuterYoga De Startbaan
Vrijdagochtend 13 januari 2017  PeuterDans en Muziek De Overplaats
Woensdagochtend 8 februari 2017  PeuterSpel: Winter De Kinderburg
Woensdagochtend 8 maart 2017  PeuterSpel De Springplank
Vrijdagochtend 31 maart 2017  KabouterPad De Rank
Woensdagochtend 12 april 2017  PeuterDans en Muziek Het Bolwerk
Woensdagochtend 10 mei 2017  PeuterSpel: Zomer De Overplaats
Vrijdagochtend 9 juni 2017  PeuterYoga De Startbaan

Wilt u met uw peuter ook meedoen met de PeuterClub, u kunt zich via de mail aanmelden (activiteiten@triaskinderopvangbv.nl). De PeuterClub is een gratis en voor kinderen vanaf 2 à 2,5 jaar.

Prijsuitreiking Modderweek

Ook dit jaar hadden we heerlijk weer om te modderen. Op woensdag 29 juni was het Internationale Modderdag.

Alle collega's van Trias Kinderopvang hebben in die week 'Modderactiviteiten' georganiseerd op hun locaties.

Veel foto's kwamen langs van kinderen die heerlijk met water, emmertjes en zand aan het spelen waren. Zalig om met je blote voeten in de modder te zitten. Ook dit jaar wederom een prijs om uit te delen.

Vorig jaar hebben alle medewerkers filmpjes ingestuurd (heeft u die leuke film al gezien?). Dit jaar ging het om de meest originele activiteit. We hebben heel veel leuke activiteiten voorbij zien komen.

De winnaar heeft ervoor gezorgd dat de kinderen met heel veel plezier met de activiteit bezig waren..en het was ook heel origineel. Modder mixen met behanglijm. Daarna mochten de kinderen het mengsel in vormpjes gieten. Even hard laten worden en verven maar.

De prijs voor deze originele activiteit is gegaan naar Rick Hakkenberg die op dat moment (donderdagmiddag) bij de Toren aan het werk was. De prijs, een XL bellenblaas is dan ook voor de kinderen van de Toren. Heel veel plezier ermee.

De volgende nieuwsbrief verschijnt eind december.

September 2016
Logo
BSO LOCATIES SASSENHEIM naar boven ↑

Kalender

Oktober 2016
thema: Trias on the Move
04 Dierendag
10 Dag van de duurzaamheid
17 Start Herfstvakantie
21 Einde Herfstvakantie
29 Start Nationale Fairtradeweek
31 Halloween
 
November 2016
thema:het Egeltjesproject
11 Sint Maarten
 
December 2016
thema: Glitter & Glamour
02 Advent
05 Sinterklaas
21 Start Winterseizoen, kortste dag
24 Kerstavond
25 Eerste Kerstdag
26 Tweede Kerstdag (Trias gesloten)
Start Kerstvakantie
27-30Trias gesloten
31 Oudejaarsdag
 

De nieuwe BSO kalender van het schooljaar 2016/2017 kunt u vinden op de website
triaskinderopvangbv.nl > BSO > locatie > kalender

Traktaties

Wanneer uw kind jarig is mag hij/zij uiteraard trakteren bij de BSO. We willen u vragen te kiezen voor een gezonde traktatie.

 

Herfstvakantie Programma BSO 7- locaties | Maandag 17 t/m 21 oktober

BSO de Overkant, BSO de Cockpit, BSO de Binnenplaats en BSO de Toren. De opvang van alle vier de 7- locaties vindt in de herfstvakantie plaats bij BSO de Toren. St. Antoniuslaan 13, Sassenheim.

Maandag 17 oktober
Ochtend: In de ochtend komen we in actie met hoepelspelletjes in de gymzaal. Doe makkelijke kleren aan zo kun je fijn mee bewegen!

Middag: Vanmiddag koelen we even af met een knutselmiddag! We versieren het lokaal met vliegers voor het herfstweer. Daarbij knutselen we kleine kabouters om overal neer te zetten voor een gezellige herfstsfeer binnen!

Dinsdag 18 oktober
Ochtend: We gaan op pad! We zullen bij de Olmenhorst tussen de bomen lopen en de allermooiste appels plukken. Bij de Olmenhorst hebben ze ook peren en een superleuke speeltuin, dat belooft een leuke ochtend te worden!

Middag: We maken ons weer klaar voor een actieve middag. Met balspellen en kringspellen zijn we de hele middag zoet! Daarna is er vast tijd voor een lekker appel snackje.

Woensdag 19 oktober
Ochtend: Deze ochtend gaan we eerst op pad om allerlei herfst spulletjes te verzamelen. Daarna gaan we die gebruiken om lieve egeltjes te maken met klei.

Middag: Alle stoere en snelle kinderen verzamelen! Wij gaan een parcours maken en wedstrijdjes doen! Ga vast trainen, wie weet ben jij de snelste!

Donderdag 20 oktober
Ochtend: Vandaag zal onze eigen meester Christiaan een korfbalclinic geven. Tijdens deze clinic krijgen de kinderen balvaardigheidsoefeningen en leren ze kleine wedstrijdjes te spelen.

Middag: Reptielen bij de Toren Dominique van Exotus Serpenti vangt zieke reptielen op en maakt ze weer beter. Zij heeft echte reptielen bij zich en ze kan er veel over vertellen. En.... misschien mogen de kinderen ëën van de diertjes wel even vasthouden...

Vrijdag 21 oktober
Ochtend: Vanochtend werken we ons in het zweet met spannende kringspelletjes!

Middag: Een creatieve middag met alles wat de herfst ons in de natuur geeft, bladeren, takken, beukennootjes, kastanjes en nog heel veel meer!

Activiteiten afgelopen periode | 7- locatie's

Workshop van de Ecologische Schminkfabriek
Op donderdag 18 augustus kwamen de professoren van de Ecologische Schminkfabriek langs bij BSO de Toren. Alle kinderen kregen een witte jas aan en gingen op de eerste verdieping aan de tafels zitten. De professoren legden aan de kinderen uit dat ecologisch goed is voor de beestjes en de plantjes. De kinderen kregen een filmpje te zien over de geschiedenis van schmink. Want schmink werd al heel lang geleden gebruikt; in Japan gebruikten de vrouwen bv. gemalen bloemblaadjes als schmink (lipstick) voor de lippen. Nog verder terug gebruikte de oermens al schmink. Ook de Indianen en Egyptenaren gebruikten veel schmink,niet alleen om zich mooi te maken, maar ook om boze geesten af te schrikken.

 

De ingrediënten in schmink zijn niet altijd goed en ook de fabrieken die ze maken niet. De kinderen hebben geleerd dat je zelf ook schmink kunt maken, het is langer houdbaar,goed voor de plantjes en beestjes en goedkoop.

 

De kleur van de schmink komt uit de stenen. Het is net als roest, de rotsen worden nat en geven een kleur af. Verschillende gesteenten geven verschillende kleuren. Dit bestandsdeel en groene klei mochten de kinderen zelf mengen in een klein potje. Heel voorzichtig roeren.Daarna een beetje glycerine vermengd met water erbij en met een pipet vijf druppels jojoba olie erbij. De groene klei en de jojoba olie zijn heel goed voor je huid. Jojoba beschermt ook tegen de zon. Je kunt ook bijenwas gebruiken, maar liever niet omdat het op dit moment niet zo goed gaat met de bijen.

 

De kinderen hebben alles goed gemengd en mochten de eco-schmink samen met een certificaat mee naar huis nemen. Veel kinderen zijn daarna nog prachtig geschminkt, er liepen die middag prachtige Elsa's, slangen en dolfijnen op onze locaties.

   

Theatervoorstelling: De Hond Malabu en een hele speciale dag
Wat heeft de muziektheatergroep MIYO een geslaagde voorstelling neergezet aan het begin van de zomervakantie in de gymzaal van Sassembourg. Het verhaal ging over Malabu, die jarig is en die 's morgens het huis wordt uitgezet omdat de grote schoonmaak bezig is! Hij gaat op pad en merkt dat zijn vrienden wel heel vreemd doen. Ze weten niet wat voor dag het is en ze hebben het allemaal veel te druk en hebben geen tijd voor hem! Dat vindt hij heel raar want het lijkt wel of ze een geheim hebben!

De aanwezige kinderen waren bij het verhaal actief betrokken. Ze hebben gezongen, geklapt, gelachen, kennisgemaakt met de poppen en samen met de vrienden van Malabu een surpriseparty georganiseerd. Na afloop kregen de kinderen een kleurplaat mee naar huis.

Leuk dat er ook nog een aantal ouders en opa's en oma's met hun (klein)kinderen langskwamen die geen opvang hadden die dag. Het was een geweldige, interactieve en geslaagde muziekvoorstelling.

 

BSO de Toren
Tijdens de zomervakantie zijn alle kinderen omgetoverd tot superhelden! Met zelf geknutselde maskers en capes mocht iedereen op de foto als een held in actie.

 

Spelen in de speeltuin was ook weer een feest in de vakantie. We hebben er wel drie bezocht: DVV, Bijdorp en speeltuin de Duinrand in de Zilk. Gelukkig elke keer mooi weer gehad.

 

Met een superhelden speurtocht zijn we er op uit gegaan om allerlei opdrachten te volbrengen. Bij elke opdracht kregen we een letter en met alle letters werd een zin gemaakt: "Jullie zijn Superhelden"!

In de tweede week van de vakantie werd er op een ochtend een poppenvoorstelling voor ons georganiseerd. Het ging over het hondje Malabu. Ontzettend leuk, we hebben een vrolijke ochtend gehad!

In de middag speelden we een helden tikkertje, op het grote plein. Twee superhelden mochten de boeven vangen.

In week drie zijn we een dagje naar Groenendaal gereden met alle kinderen van de BSO Sassenheim. Daar hebben we de kinderboerderij bezocht en in de speeltuin gespeeld. Heerlijk om tijdens zo'n dag ook buiten een broodje te kunnen eten voor de lunch.

 

In de vierde week bouwden wij ons eigen helden dorp met hele grote dozen. Dit hebben we buiten in elkaar gezet. Helaas viel er een miezerbuitje, maar dat mocht de pret niet drukken!

Later in de vakantie hebben we ons gestort op de Olympische spelen. Natuurlijk hebben we eigen medailles gemaakt en ter ere van alle sporthelden hebben we beelden van klei gemaakt. Ook hebben we de openingsceremonie nagespeeld met zelf geknutselde fakkels.

Sporthelden zorgen goed voor hun lichaam en dat doen ze niet alleen door in beweging te zijn. Ze eten en drinken ook erg gezond waardoor ze altijd in topconditie zijn! Wij zorgen ook goed voor onszelf en hebben lekkere drankjes gemaakt van allerlei heerlijk en vers fruit.

Na de zomervakantie is Edith bij ons langsgekomen voor een middag "Edith in het wild"! Met z'n allen op pad naar het park om allerlei diertjes zoals spinnen en slakken te vinden. Het was weer ontzettend leerzaam en erg leuk om in het park op onderzoek te gaan.

Op de Toren zelf zijn nu ook "wilde" dieren te zien. We hebben bijzondere Flappen takken gekregen van de ouders van Nathan en Mateo. Het zijn gelukkig rustige en lieve dieren die ontzettend leuk zijn om naar te kijken. Ze eten heel graag en heel veel. Het liefst bladeren van bramentakken. We hebben ze "Tarzan en Jane" genoemd, welkom!

In september is het thema "Op ruimtereis" van start gegaan. We knutselen onze eigen raketjes en sterrekijkers. We hebben de ramen beschilderd en hebben "echte" rakketten afgevuurd op het plein met water en een fietspomp!

 

Tijdens de feestweek vierden we juffen en meestersdag. Elke dag hebben de juffen en meesters getrakteerd op gezonde hapjes. Aardbeien, druiven in allerlei gekke vormpjes zoals muisjes! Natuurlijk speelden we leuke spelletjes zoals op een echte verjaardag. En wat hebben de juffen en meesters lieve cadeautjes gekregen van de ouders, ontzettend bedankt!

Eind september vieren wij het feest van Sint Michael. Wij hebben iets bijzonders op het programma staan!

BSO De Cockpit
Bij BSO de Cockpit hebben we veel activiteiten buiten gedaan, omdat het prachtig weer was.

We zijn samen met Edith in het Wild in het park geweest om vogels en insecten te observeren met verrekijkers.

 

 

 

 

Op het plein hebben we veel water spelletjes gedaan voor de afkoeling. Het is in september ook bijzonder warm geweest, 30 graden!

 

We hebben ook een "juffen week" gevierd met spelletjes en lekkere traktaties. Van fruit hebben we verschillende dieren en poppen geknutseld en lekker opgegeten. Ook de ijsjes waren lekker voor de afkoeling met het tropisch weer.

 

Veel kinderen hebben waaiers en zonneklepjes geknutseld, zo scheen de zon niet zo in onze ogen.

In september zijn wij ook begonnen aan het thema "Op ruimtereis!". We knutselen de mooiste raketten en bestuderen het heelal door de planeten te maken.

BSO de Overkant

Bij de Overkant hebben we gedanst! Met een spelletje stopdans zijn de heupen weer lekker soepel en zijn we goed in beweging gekomen. Tijdens die hele warme week hebben we weerballonnen gevecht gehouden en waterestafette gedaan om eens goed af te koelen.

Meester Rick had de Swinxx meegenomen en daar hebben we een hele middag mee op het plein gespeeld. Ren je rot! Is favoriet en daar zijn veel varianten op te verzinnen!

Voor de lampionnenoptocht hebben we mooie lampionnen gemaakt om daar 's avonds mee te gaan wandelen.

 

 

 

 

BSO De Binnenplaats  

Na een heerlijke lange zomer zijn we weer begonnen op school. Met het thema Ruimte! knutselen we eigen raketten om naar de ruimte te vliegen. We spelen astronautje en doen alsof we op de maan bij de bakker maancakejes kopen. We bekijken een groot boek met allerlei weetjes over planeten en sterren.

Edith in het Wild heeft ons meegenomen naar het park. Daar hebben we een mooie wandeling gemaakt en gingen we tijdens spinnenjacht op zoek naar de kruisspin. Die is op het moment erg veel te zien! Helaas verstopten de meeste spinnetjes zich onder een blaadje. We hebben er gelukkig twee kunnen vinden. Op de terugweg zwaaiden we nog naar de eendjes en hebben de kinderboerderij bezocht.

Tijdens de hittegolf werd er een badje opgezet en de tuinslang bood de hoognodige verkoeling! Nog even lekker spetteren tijdens de nazomer, het zal misschien de laatste keer zijn dit jaar. Dan kunnen we fijn aan de herfst beginnen
en op zoek gaan naar kastanjes, eikels en de mooiste herfstbladeren.

 

Op 15 september was het de dag van de Pedagogisch medewerker en dit hebben we de hele week gevierd. Met lekkere gezonde snacks als worteltjes, komkommers, heerlijke ijsjes en aardbeien cocktails! De ouders werden getrakteerd op biologische koekjes.
Bedankt voor de cadeautjes die we op de groep hebben gekregen!

Activiteiten overzicht van de afgelopen periode | 7+ locatie BSO het Toppunt

Zomervakantie BSO Het Toppunt
Met het thema Superhelden konden we in de vakantie velen kanten op, van leuke en spannende uitjes tot een knutselactiviteit.

Een aantal hoogte punten waren een bezoekje aan het Museon in Den Haag, heldhaftige uitstapjes naar het Amsterdamse bos en de Speelakker in Noordwijkerhout.

Hier werden proefje gedaan, over water gelopen en gevaren naar een eiland. De kinderen waren heuse superhelden.

Museon

 

 

 

Speelakker

 

 

Creatieve activiteiten

 

 

Ook hebben de kinderen een kasteel kunnen knutselen met verschillende materialen en een voetbalspel kunnen maken van een schoenendoos.

Verder konden koekjes bakken en pannenkoeken bakken niet uitblijven, superhelden moeten ook eten.

In de laatste week was er een vossenjacht, de 7+ kinderen waren de vossen voor de kinderen van de Toren. Omdat in deze periode de Olympische spelen aan de gang waren, beeldden de kinderen een Olympische sporter uit. Zo was er een ruiter, een turnster, een voetballer en we hadden Ranomi Kromowidjojo.

Op het sportveld

 

Op het water

 

 

 

Tot slot hadden we een eindfeest op de laatste donderdag met lekkere hapjes, goede muziek en sport en spel.

 

Workshop
Op maandag zijn we deze workshopronde begonnen met het maken van echte Waterraketten.

Eerst hebben we kleine plastic flessen versiert als raket. Er moest een punt op en er kon ook vleugels aan gemaakt worden ook mocht hij voorzien worden van een naam en nummer

Daarna zijn we op het veld de lanceerplaats af wezen zetten met pionnen en konden we beginnen met het lanceren.

Om de raket te laten vliegen moest hij gevuld worden met water en werd hij op de raket lanceerplaat gezet. Daarna moesten we met de fietspomp pompen totdat er genoeg druk in de fles zat zodat hij wegschoot. Hij kon tot wel zon 20 meter hoog vliegen.

Komende weken gaan we ons bezig houden met het maken van ruimtewezens van verschillende materialen.

Workshop tennis
Leer kinderen via verschillende stadia en materialen sneller het spel te spelen. Hierdoor word het tennis leuker voor de kinderen.

Zo spelen we een beetje in op de behoefte van de kinderen, plezier staat voorop maar het is ook leuk voor de kinderen dat ze wat bij leren over de tennissport.

Leer speelsgewijs de fundamentele onderdelen van een sport aan. Zo komen de regels aan pas, Forehand en backhand wat is het verschil en wanneer pas ik het toe.

 

 

 

Thema ruimtereis
Op donderdag zijn een aantal kinderen bezig een mobiel te maken.

Met het thema ruimtereis kunnen de kinderen natuurlijk vele kanten op. Zo hebben we de planeten die gebruikt kunnen worden om aan hun mobiel te hangen maar ook sterren.

Op dit moment is het ophangmechanisme klaar en kunnen de kinderen beginnen met het uitwerken van hun mobiel.

Wij zijn erg benieuwd hoe ze zullen worden...

GGD inspectierapporten

Op de website www.landelijkregisterkinderopvang.nl kunt u de lijst van GGD Inspectierapporten vinden.
LRKPnr BSO De Binnenplaats: 579938669
LRKPnr BSO De Cockpit: 167979309
LRKPnr BSO De Overkant: 904142024
LRKPnr BSO De Toren: 117116646
LRKPnr BSO het Toppunt: 120906995

Het meest recente rapport van de GGD :
Inspectierapport 16 februari 2016 » | Alle Inspectierapporten BSO de Binnenplaats »
Inspectierapport 8 September 2016» | Alle Inspectierapporten BSO de Cockpit »
Inspectierapport 25 april 2016 » | Alle Inspectierapporten BSO de Overkant »
Inspectierapport 14 april 2016 » | Alle Inspectierapporten BSO de Toren »
Inspectierapport 10 September 2016» | Alle Inspectierapporten BSO het Toppunt »

Bereikbaarheid

BSO De Binnenplaats »
06-2808198

BSO De Cockpit »
06-49689631 (nr rechtstreeks)
0252-232875 (nr van de school)

BSO De Overkant »
06-13231005

BSO Het Toppunt »
06-47561632 op ma, di en do van 15.00-18.30.
Op de overige tijden kunt u het Toppunt via het telf.nr. van de Toren 0252-230545.

BSO De Toren »
0252-230545
06-54303233
U kunt de voicemail van een van beide inspreken. Wij luisteren beide telefoons af zodra we binnenkomen bij de Toren.

VSO coördinator, Susan Scheffer »
Email: vso@triaskinderopvangbv.nl

TSO coördinator, Marijke Rodenburg »
Email: tso@triaskinderopvangbv.nl
Telefoon: 06-20999725

 

Overige contactgegevens BSO locaties incl adressen »

Vragen?

Bij vragen of klachten kunt u terecht bij de leidinggevende van de locatie.

BSO 7- locaties
Leidinggevende Suzanne Duindam
Werkdagen: ma, di, do.
Tel. 06-54303233
Email:s.duindam@triaskinderopvangbv.nl

BSO 7+ locaties
Leidinggevende Marijke Klaverveld
Werkdagen: ma, di, do. 8:45-18:00
Tel. 06-41859323
Email:m.klaverveld@triaskinderopvangbv.nl

NIEUWS VAN DE LOCATIES naar boven ↑

Via onderstaande linken naar de aanvullende nieuwsbrief van de locaties:

aanmelden/ wijzigen emailadres / afmelden voor de nieuwsbriefklik door naar onze facebook pagina voor berichtjes en foto's van de activiteiten op de locaties
 

Website triaskinderopvangbv.nl

 
voettekst
© 1998-2016 Trias Kinderopvang BV, Alle rechten voorbehouden