Nieuws berichten

24-04-2018

Activiteitenprogramma Meivakantie BSO Noorderlicht

Meivakantie Thema: Spoorzoeken

Spoorzoeken in de Lente, dat is leuk! Vaak een voorjaarszonnetje en alle knopjes in bomen en struiken beginnen uit te lopen. En nu nog op zoek naar de schat! Is het i de buurt is het in de speeltuin? Wie zal het zeggen. In ieder geval  gaan  we de komende 2 weken genieten van spannende wandelingen, speurtochten en zijn we echte natuur detectives!

Maandag 30 april
Deze vakantie beginnen we bij Noorderlicht met een spannende sleutel-speurtocht!

Zoek de vier geheime sleutels en voer de verschillende opdrachten uit die bij de sleutels horen......

In de middag maken we onze eigen schatkaart en gaan we in groepen de schat verstoppen, is jouw schatkaart geschikt voor het vinden van de schat?

Dinsdag 1 mei
Vandaag maken we een smikkelende speurtocht! We speuren naar ingredi├źnten die in de Pizza Margherita moeten. Mag jij raden wat we eten met de lunch???

In de middag doen we een foto speurtocht, misschien wel met een omweg naar Speeltuin 'het Maredijkje'! Als je de speeltuin vindt door de foto's te volgen, is de beloning lekker spelen in het Maredijkje!

Donderdag 3 meiVandaag zijn we een BSO met een missie.....

Ergens op de BSO bevindt zich in een kistje. In dat kistje zit een geheime spelopdracht. Maar om bij de geheime missie te komen moeten we dus nog eerst het geheime kistje vinden... Als we eenmaal de opdracht gevonden hebben, gaan we met het mysterieuze spel aan de slag.

's Middags spelen we bingo, maar dan een andere versie. Voor deze bingo moet je heel goed luisteren, want de cijfers zitten verstopt in een verhaal.

Vrijdag 4 mei
In de ochtend maken we wortel/groentesoep, Dat eten we lekker op tijdens de lunch!

In de middag moeten we op zoek naar een konijn! We spelen "Konijntje, waar zit je toch?" Je kent het wel je loopt door de duinen en ineens zie je een konijnenhol, maar soms zitten ze goed verstopt. Dat is vandaag op schoolplein Noorderlicht ook het geval. Alleen er is weinig voedsel op het plein en de boswachters moeten de konijntjes voeren. Maar waar zitten die holletjes toch?

Maandag 7 meiIn de ochtend gaan we gezellig met zijn allen de tent opzetten.

Misschien kunnen we wel buiten voor de tent een picknick houden!

Wie weet bouwen we nog wel andere leuke tenten en hutten.

Na het buitenspelen met de tent en hutten wordt het echt feest; Tijdens de lunch gaan we lekker pannenkoeken eten!

In de middag is het dan zover, dan gaan we het mysterie van de tovenaar oplossen. Hij had een belangrijke schat maar die is hij kwijt geraakt,  hopelijk kunnen wij die terug vinden!

Dinsdag 8 mei
Vandaag gaan we beginnen met het maken van heerlijke ijsjes, geen ijsjes om te eten maar wel hele leuke ijsjes die je op kan hangen in je kamer!

's Middag gaan we op zoek naar kikkerdril... en kikkervisjes... Met vragen en antwoorden speuren we ons een weg naar "Buiten", dwz buiten de speelplaats waar we naar kikkervisjes en kikkers gaan speuren.... Niet onze emmertjes en netjes vergeten hoor!!!!

Vrijdag 11 mei
In de ochtend maken we ons eigen knuffelbeestje van stof. Lief en heerlijk zacht.

Misschien wordt het wel een olifant of een paard? Of heb je zelf een leuk idee? Ieder geval maken we het met naald en draad!

Met de lunch eten we lekker Noorderlicht tosti's! Help je mee met maken?

's Middags gaan we heerlijk naar buiten en als het mooi weer is spelen we waterspelletjes! Lekker kliederen met water in het zand. Klinkt dat niet heerlijk..We maken er een potje van!  Wie zal er winnen met dit kletsnatte spel????

 

Naar het vakantieprogramma in pdf met de activiteiten per dag ┬╗


Website door: Bing van Moorsel | Intranet | Algemene voorwaarden | Privacy Statement | Disclaimer  | Copyright © 2019